matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2^{log_3 5} - 5^{log_3 2} = ?
ijac:
2
log
3
5
− 5
log
3
2
= ?
20 gru 22:30
ijac:
up
20 gru 22:39
ijac:
upup
20 gru 23:04
Jack:
skoro 5=2
log
2
5
, to 2
log
3
5
=2
log
3
2
log
2
5
=2
(log
3
2)*(log
2
5)
=2
log
2
5
log
3
2
=5
log
3
2
Czyli wynik to 0.
20 gru 23:15