Granica funkcji - prosze o spr
cyki: Witam
lim (sin2x/x)
1+x
x→0
mi wychodzi 2 ale chce się upewnić więc proszę spr
20 gru 20:47
cyki: odświeżam

proszę o pomoc
20 gru 21:20
Grześ: | | sin2x | | sin2x*2 | |
lim x→0 |
| = |
| =2, więc: |
| | x | | 2x | |
| | sin2x | |
lim x→0 ( |
| )x+1 = lim x→0 (2)x+1 = 21 =2 |
| | x | |
Dobrze zrobione zadanko

20 gru 21:24
robinka:
lim (sin2xx)1+x
x−>0
tak wygląda ten lim ?
20 gru 21:25
robinka: masz racje, dobrze zrobione zadanko
20 gru 21:25
cyki: dzięki wielkie

może jeszcze dam jakieś do spr
20 gru 21:32