.
KASIA.: Pomożecie ?
Rozwiąż równanie :
20 gru 19:58
R.W1.6l: 2|x−3|+1 jest dodatnie wiec mozna wymnożyć;
10|x−3|+5=1
10|x−3|=−4
sprzeczne bo |a|=b, b≥0
20 gru 20:06
KASIA.: po prostu mnożę obustronnie przez mianownik
20 gru 20:09
R.W1.6l: Niom
20 gru 20:12
R.W1.6l: gdyby to nie bylo widać, że jest na 100% >0 to trzeba chyba inaczej
20 gru 20:13
KASIA.: ok.
a z ta wartością bezwzględną nie można inaczej zrobić ?
20 gru 20:16
Gimbo: można ale po co sie bawic
20 gru 20:22
KASIA.: no a wtedy jakby to było ? ; )
20 gru 20:24
KASIA.:
20 gru 20:36
KASIA.: a to nie bedzie że to jest po prostu x−3
20 gru 20:41
esta: dla x≥3. dla x<3 bedzie 2[−(x−3)]+1
20 gru 21:00
KASIA.: i co dalej ? ; /
20 gru 21:01
esta: Też się czasem muszę wiele naprosić, żeby zrobili całe zadanie.. ; d
20 gru 21:03
KASIA.: ale ja nie proszę żeby mi ktoś zrobił... tylko żeby mi pokazał...
20 gru 21:05
robinka: 1=10|x−3|+5
−4=10|x−3|
sprzeczne
20 gru 21:22
KASIA.: dziękuje
20 gru 21:26