matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przy pomocy a i b wyznacz logarytm
Tomek:
a= log
4
5 b= log
4
3 przy pomocy a i b zapisz a)
2
log
4
1
3
b) log
4
45
20 gru 18:26
JeyAr:
a)
5
log
4
=log
4
5−log
4
3...itd etc...
3
20 gru 18:34
JeyAr:
b) log
4
45=log
4
(5*3*3)....a dalej tylko wzór....
20 gru 18:35