Zadanko z logarytmow
Tomek: Pomoglby ktos z takim przykladem?
Jutro musze to poprawiac a wiem ze taki bedzie na 100 % i nie wiem jak to rozwiazac
2log4 8 + 2log4 √8
20 gru 18:22
JeyAr: zastosuj tylko wzory....
20 gru 18:27
Tomek: tylko jakie wzory?
20 gru 18:30
JeyAr: 2log48=...wzorek
2log4√8=...tylko wzorek....
a potem wzór na sumę logarytmów....
podpowiem wynik np: 3log48
20 gru 18:32
JeyAr: Jest ich tylko kilka....nie mów że nie znalazłeś żadnych

?
20 gru 18:32
Tomek: 2log4 8 = log4 82 czyli log4 64
o to chodzi?
20 gru 18:45
Tomek: 2log4 √8 = log4 √82 = log4 8
dobrze?
20 gru 19:02