matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
//
Hania:
liczba pukntow wspolnych prostej y=−x z wykresem funkcji y=1/2x
2
−2x+3 wynosi...?
20 gru 18:05
R.W!.6l:
czyli że 1/2x
2
−2x+3=−x? jeśli tak to: 1/2x
2
−3x+3=0 Δ=3
3−
√
3
x
1
=
=3−
√
3
1
x
2
=3+
√
3
20 gru 18:10