ela: oblicz pomocy jutro egzamin
a) (8/27)-4/3
b) 1081/3*21/3+51/3*251/3
c) 6250.25-1,5*1002/3+0,25-0.25
d) [(2-1+2-1)-1+2-1 ]-1
19 sty 21:31
ola: a) (8/27)-4/3=3√(27/8)4
19 sty 21:36
ola: 1081/3*21/3+51/3*251/3=(108*2)1/3+(5*25)1/3=6+5=11
19 sty 21:38
puma: Witam Ela!
zapoznaj sie z podstawowymi wzorami dotyczacymi potęg!
Polecam!.... egzamin wówczas zdasz wysmienicie!

a
-n= 1/a
n czyli (odwrotność a do potęgi już tylko n
a
1/n =
n√a
a
n * a
m = a
n+m itd ... poćwicz!
a.... "zaprocentuje".... na egzaminie!
Napisz co otrzymałaś to sprawdzę !
Po zdaniu egzaminu podziekujesz mi za to! .....
Działaj!.... powodzenia!
19 sty 21:40
puma: Widzę,że ..... Ola już Cie wyręczyła! ....
może weź Olę na egzamin?..... zda za Ciebie napewno
19 sty 21:41
ola: 6250.25-1,5*1002/3+0,25-0.25=4√625-3/2* coś mi tu nie pasuje
19 sty 21:48
ela: to c to jest dobrze
20 sty 20:50