matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matis:
przeciwprostokatna trójkąta prostokatnego ABC ma dlugosc |AC|=15. dlugosci bokow tego trojkata sa koeljnym wyrazami ciagu arytmetyczngeo. Oblicz dlugosci przyprostokatnych trojkata ABC
19 sty 21:27
ola:
a+2r=15 a
2
+(a+r)
2
=15
2
19 sty 21:34