Nie potrafie geometri i potzrebuje całego rozwiaznia :)
ewka: Jeden z boków trójkąta ABC ma długość 4, a kąty do niego przyległe mają miarę 45, 60 stopni.
wyznacz długość pozostałych boków tego trójkąta.
20 gru 13:15
sushi_ gg6397228:
| a | | b | | c | |
| = |
| = |
| |
| sin α | | sin β | | sin γ | |
20 gru 13:18
ewka: to tyle?
20 gru 13:25
sushi_ gg6397228:
trzeba podstawic katy i liczby za dlugosci bokow i rozwiazac zadanie, dostalas tylko wskazowka
jak to policzyc
trzeci kat: 180−45−60=...
20 gru 13:30
ewka: dzięki wielkie
20 gru 13:32