rownanie
Hania: rozwiaz rownanie :
3x=2+x√5
20 gru 13:14
sushi_ gg6397228:
przenosiny wartosci z "x" na jedna strone; potem wyciagamy "x" przed nawias
20 gru 13:15
Hania: mozna cnapisac chociaz poczatek?
20 gru 13:25
sushi_ gg6397228:
napisalem poczatek, stosuj sie do wytycznych
20 gru 13:30
Hania: dziekuje.
20 gru 13:32
sushi_ gg6397228:
i czekam na wynik lub obliczenia do sprawdzenia
20 gru 13:34
Lidia: jeśli to jest dobrze napisane to wg mnie powinno być tak:
3x−x
√5=2
x(3−
√5)=2 / : 3−
√5
20 gru 13:38