matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to ?
john:
|x−3|
f(x)=
−−−naszkicowac wykres
x+1
1 przypadek x−3≥0 x≥3
−4
wiec f(x)= U{x−3}}{x+1} =
o v=[−1,1}
x
2 przypadek x<3
−(x−3)
wiec f(x) =
−−−−jak to rozpisac ?
x+1
dzieki
19 gru 20:45
Eta:
założenie x ≠ −1 2/ dla x<3 i x≠ −1
−x +3
−(x+1) +4
4
f(x) =
=
= −1 +
x+1
x+1
x+1
19 gru 21:09
john:
dzięki
19 gru 21:22
Eta:
na zdrowie
19 gru 21:24