matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE O OBLICZENIA:)
marteczka:
A)wiadomo ze P(A)=O.2 P(B)=0,4 a P(A∩B)=0,1 OBLICZ P(A∪B) B)WIADOMO ZE P(A)=0.6P(B)0,5 A P(A∪B)=0.9 OBLICZ P(A∩B)
19 gru 19:49
Basia:
P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B) podstaw i policz
20 gru 05:51