matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plisss
karol:
rozłóz na czynniki: w(x)=3
3
+2x
2
−4x−8 w(x)=x
2
+5x −6
19 gru 19:41
grey:
x
2
+6x−x−6=x(x+6)−(x+6)=(x−1)(x+6)
19 gru 19:47
karol:
a to drugie?
19 gru 19:56
robinka:
Δ=25+24 Δ=49
√
Δ
=7 policz x
1
oraz x
2
19 gru 20:00