matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocc problemm
karol:
rozłóz na czynniki: w(x)=3
3
+2x
2
−4x−8 w(x)=x
2
+5x −6
19 gru 19:33
Rafał274:
Przykładowo drugie: w(x)=x
2
+5x −6 x
2
+ 5x − 6 = x
2
− x + 6x − 6 = x(x − 1) + 6(x − 1) = (x−1)(x + 6)
19 gru 19:43