potrzebuje tylko ktora odp a b czy c:) prosze o pomoc
marteczka: zad.20 niezależnie od siebie Tomek i Marek strzelaja do celu. prawdopodobienstwo ze tomek trafi
do celu wyn 0.7 a prawdopodobienstwoze marek trafi do celu wyn.0.8. ktory z ponizszych
wnioskow jest fałszywy

A) prawdopodobienstwo ze obaj chlopcy trafia do celu wyn.0.56
B) PRAWDOPODOBIENSTWO ze tomek nie trafi do celu wyn 0.3
C)prawdopodobienstwo ze tylko jeden z chlopcow trafi do celu to 0.44
D)prawdopodobienstwo ze co najmniej jeden z nich trafi do celu wyn 0.94
zad.21 trzyliterowy kod utworzono losowo wybierajac pierwsza litere z liter wyrazu KOT druga− z
wyrazu MROK a trzecia KORAL.prawdopodobienstwo ze wybrano 3 takie same litery wyn
A)2/3 B)2/15 C)1/6 D)1/30
ZAD.22 WEDŁUG meterologow prawdopodobienstwo zw jutro bd pada deszcz wyn 0.6 a
prawdopodobienstwo ze deszcz bd pada pojutrze 0.7.jakie jest prawdopodobienstwo ze deszcz
spadnie co najmniej jednego z tych dwoch dni
A)0.88 B)0.42 C)0.46 D)0.12
19 gru 19:11
fajny: zad 20
c fałsz
19 gru 19:18
fajny: zad 21
d
19 gru 19:19
fajny: zad 22
a
19 gru 19:21
marteczka: dziękuje
19 gru 19:25
fajny: prosze bardzo
19 gru 19:28
marteczka: A MOŻE UMIESZ TEZ INNE ZADANIA KTÓRE ZAMIESCILAM BARDZO PILNE
19 gru 19:51
fajny: czyli jakie?
19 gru 20:12
marteczka: poszukaj takiego samego nicku
19 gru 20:14
marteczka: PROSZE O OBLICZENIA

marteczka: A)wiadomo ze P(A)=O.2 P(B)=0,4 a P(A∩B)=0,1 OBLICZ P(A∪B)
B)WIADOMO ZE P(A)=0.6P(B)0,5 A P(A∪B)=0.9 OBLICZ P(A∩B)
19 gru 20:15
marteczka: PROSZE O OBLICZENIA

marteczka: A)wiadomo ze P(A)=O.2 P(B)=0,4 a P(A∩B)=0,1 OBLICZ P(A∪B)
B)WIADOMO ZE P(A)=0.6P(B)0,5 A P(A∪B)=0.9 OBLICZ P(A∩B)
19 gru 20:15
marteczka: prosze o rozwiazanie z rozpisaniem
marteczka: zad29.Prawdopodobieństwo ze pewien koszykarz rzuci celnie do kosza wyn 0.8. oblicz
prawdopodobienstwo tego ze koszykarz wykonujac 20 rzutów do kosza
a) nie trafi ani razu
b)trafi 20 razy
c) nie trafi co najmnej raz
d) nie trafi tylko raz
zad.28. W GR 30 osob 20 gra w brydża 15 w szachy a 3 osoby nie graja w żadna gre. oblicz
prawdopodobienstwo ze:
a)wybrana losowo osoba z tej gr gra zarownoo w brydża jaki i w szachy
b)dwie wybrane losowo osoby nie graja w żadna z tych gier
19 gru 20:16
fajny: P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B) = 0.2 + 0.4 − 0.1 = 0.5
P(A∩B) = P(A) + P(B) − P(A∪B) = 0.6 + 0.5 − 0.9 = 0.2
19 gru 20:21
fajny: zad29
a) (0.2)20
b) (0.8)20
c) 0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 +
0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 + 0.8(0.2 +
0.8(0.2 + 0.8*0.2)))))))))))))))))))
19 gru 20:25
marteczka: Czyli to mam dobrze

tyle umialam zrobic z tego calego bagna:(
19 gru 20:25
marteczka: hmmm... z 29 nie rozumiem nic:(
19 gru 20:26
marteczka: poprosze 28 i to konic na dzis

i dziekuje
19 gru 20:28
fajny: zad28
a) 8/30
b) (3/30)*(2/30)
19 gru 20:32
marteczka: potrzebuje od poczatku z wszystkimi obliczeniami
19 gru 20:33
fajny:
brydż
szachy
brydź i szachy
nic
z założeń:
brydż + brydż i szachy = 20
szachy + brydż i szachy = 15
nic = 3
brydż + szachy + brydż i szachy + nic = 30
brydż + szachy + brydż i szachy = 27
brydż = 12
szachy = 7
brydż i szachy = 8
a)brydż i szachy/wszystko = 8/30
b)nic/wszystko * (nic−1)/(wszystko−1) = (3/30) * (2/29)
rozumiesz wszystko? bo trochę to enigmatycznie wytłumaczyłem...
19 gru 20:41
marteczka: tak juz rozumiem
19 gru 20:44
fajny: no to miło z twojej strony
19 gru 20:45
marteczka: miło z twojej ze mi pomogles dziekuje
19 gru 20:52
fajny: drobiazg
19 gru 21:00