matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole
Olciax33:
Oblicz pole rownolegloboku o bolach 12 cm i 16 cm i kącie ostrym 30. sinα=
h
b
/ * b h= b* sin α Jak to zrobić
19 gru 18:48
Olciax33:
19 gru 19:07
grander:
ze związków miarowych
19 gru 21:17
Eta:
Echhhhh
1
P= a*b*sin30
o
= 12*16 *
=......... dokończ obliczenia i po bólu
2
19 gru 21:19
grander:
a*
√
3
h=
2
12*
√
3
h=
2
h= 6
√
3
P= a*h P=16 cm*6
√
3
cm⇒96
√
3
cm
2
19 gru 21:22
Eta:
grander
h= 6
19 gru 21:26