matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz
Marcin lechia:
Wyznacz współczynniki wielomianów korzystając z podanych obok danych: W(x) = x3 – ax2 + bx − 8 ; W(1) = 0; W(−1) = −32 F(x) = x4 – ax3 +bx2 – (2a + b)x + 5 ; F(1) = 0 ; F(−1) = 24
19 gru 15:29