funkcja
Patryk1909: O funkcji kwadratowej f wiadomo ze ona ma tylko jedno miejsce zerowe i do jej wykresu naleza
punkty A(−3,−2) oraz B(−4,0). Wyznacz zbior tych argumentow, dla ktorych funkcja f przyjmuje
wartosc rowna −8
19 gru 12:53
Patryk1909: Dana jest funkcja kwadratowa f(x)= a(x−3)(x+2), gdzie a≠0.
a) Oblicz wspolczynnik a, jesli wiadomo, ze f(10)= −84
b) Parabola bedaca wykresem funkcji f ma z osia OY punkt wspolny. Wyznacz jego wspolrzedne.
c) Napisz wzor funkcji f, w postaci kanonicznej.
d) Naszkicuj wykres funkcji f, a nastepnie na jego podstawie wykres funkcji g, gdzie g(x)=
f(x)+2
e) Wykres funkcji f powstal w wyniku kolejnych przeksztalcen wykresu funkcji y=x2
− symetrii osiowej wzgledem prostej l
− przesuniecia rownoleglego o wektor v=[p,q]
Napisz rownanie prostej ; i podaj wspolrzedne wektora v
19 gru 13:03
Patryk1909: rownanie prostej l
19 gru 13:03
aaaaaaaaa: tak
29 lis 17:45