matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie Trudne.
luk:
Częstość kołowa drgań kulki stalowej o promieniu r=0,01[m] i gęstości
kg
1
ρ=7,83*10
3
[
],zawieszonej na sprężynie ,wynosi w powietrzu ω=5[
], a w cieczy
m
3
s
1
ω
1
=4,06[
].Wyznacz lepkość cieczy.
s
19 gru 12:29
luk:
pomocy
!
19 gru 23:23