matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
marlena:
kolo o polu 36π obracamy wokół średnicy. otrzymujemy wówczas bryłę o objetości
19 gru 11:40
Godzio:
πR
2
= 36π ⇒ R = 6
4
4
V =
πR
3
=
* 6 * 36π = 8 * 36π = 288π
3
3
19 gru 11:44
marlena:
dzieki bardzo
19 gru 12:09