matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
marlena:
powierzchnia boczna stozka po rozwinieciu jest półkolem kat rozwarcia tego stozka ma miarę
19 gru 11:39
dero2005:
L − obwód półkola powierzchni bocznej = obwód podstawy L =
180
360
*2πl = 2πr r =
1
2
l sin
α
2
=
r
l
=
1
2
α
2
= 30°
α = 60°
19 gru 17:17