matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
postac odcinkowa
Patrycja:
y= − 1/2 x −31, przeksztalc do postaci odcnikowej
19 gru 11:02
JeyAr:
x
y
+
=1
a
b
19 gru 11:05
JeyAr:
postać ogólna najpierw:
1
x+y+31=0
2
19 gru 11:06
JeyAr:
C
31
a=−
=−
=−62
A
1
2
C
31
b=−
=−
=−31
B
1
19 gru 11:07
JeyAr:
x
y
+
=1
−62
−31
19 gru 11:08
Patrycja:
dziękuje
19 gru 11:08
JeyAr:
albo: x+2y+62=0 /(−62)
x
2y
62
+
+
=0
−62
−62
−62
x
y
−62
+
=
−62
−32
−62
19 gru 11:15