trojkat
Robert:

Oblicz Pole trojkta.
19 gru 09:22
Fela:D:
a=0,4
h=0,3
i liczysz...
19 gru 09:33
Robert: ja znam wzór ale wynik ma wynieść 6 cm
2 ale mi nie wychodzi
19 gru 09:43
Jan: z twierdzenia pitagorasa wynika że to nie jest trójkąt prostokątny...
19 gru 10:16
Jan: wynik wychodzi 0,06, tylko nie podałeś jednostek więc może w danych są metry a odpowiedź jest w
cm
19 gru 10:24
Jan: w tablicach matematycznych do matury jest wzór:
2p=a+b+c
P=
√p(p−a)(p−b)(p−c)
więc kombinuj
19 gru 10:26
Godzio:
raczej w decymetrach
19 gru 10:32
JeyAr: jan: co ty piszesz


?
Jak to nie jest prostokatny


?
19 gru 10:45
Tragos: przecież to jest trójkąt prostokątny

zrób porządek z jednostkami to wyjdzie Ci tak jak w odp
19 gru 10:52
Jan: sory, pomyłeczka w obliczeniach

nawet najgorszym się zdarza
19 gru 11:10
JeyAr:
19 gru 11:10