matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz współczynniki
okiz:
Punkty K=(−3 , −2) i L=(1 , 18) należą do wykresu funkcji f(x)=x
2
+bx+c : wyznacz współczynniki b i c
19 gru 04:11
Mateusz:
{(−3)
2
+b*(−3)+c=−2 {x
2
+bx+c=18 układ równań do rozwiązania.
19 gru 07:09