matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z góry dziękuje;)
bogusia:
Jeżeli m>0 to wyrażenie(
√
m
−
√
9m
)
2
jest równe
18 gru 17:47
Marcin W:
m−2
√
9m
2
+9m=10m−2|9m|=10m−18m=−8m ?
18 gru 17:52
Marcin W:
poprawka mala powinno byc: 10m−6m=4m sorka
18 gru 17:52