prawdopodobienstwo
anika1555: ile cyfr trzycyforowch mozna wytorzyc z zbioru {a,b,c} prosze bardzo wazne
18 gru 16:55
Marcin W: cyfr trzycyfrowych?
18 gru 16:56
anika1555: tak
18 gru 16:57
anika1555: takie mialam pytanie na sprawdzianie wyszlo mi 20 ale nie wiem czy dobrze
18 gru 16:58
anika1555: przepraszam wyrazów miało być
18 gru 16:58
Marcin W: 3!=6
abc, acb, bac, cab, bca,cba −−−> to wszystkie mozliwosci
18 gru 17:04
Marcin W: i pewnie bylo trzyliterowych a nie trzycyfrowych wyrazow ale to juz szczegół
18 gru 17:04
Wojteq25: 3x2x1=6 jeśli użyć można tylko raz tego samego wyrazu. A jeśli można użyć jednej cyfry wiele
razy to 3x3x3=27. Tak mi się wydaje
18 gru 17:07
Marcin W: Wojteq jesli zalozyc ze mozna uzyc wiele razy to oczywiscie 27

to pewne
18 gru 17:08
R.o.zumek: 3!=1*2*3=6
18 gru 17:26
Marcin W: R.o.zumek to juz napisalismy tak jest przy zalozeniu niepowtarzalnosci liter jesli zalozyc ze
mogą sie powtarzac to jest mozliwosci 27.
18 gru 17:30
Marcin W: abc, acb, bac, cab, bca,cba
aaa, bbb, ccc, abb, bab, bba
acc, cac, cca, cbb, bcb, bbc
ccb, cbc, bcc, ... itd
razem 27
18 gru 17:32