help;)
geometria: Wysokość opuszczona z wierzcholka kata prostego w trojkacie prostokatnym dzieli
przeciwprostokatna na odcinki dlugosci 5 i 7. Oblicz pole i obwód tego trójkąta
17 gru 16:42
sushi_ gg6397228: takie zadanie bylo juz na forum, poszukaj w wyszukiwarce
17 gru 16:45
geometria: tylko, że chyba nikt nie pomógł
17 gru 16:55
sushi_ gg6397228:
to poszukaj, liczylem je i inne osoby wiec na pewno jest
17 gru 16:59
sushi_ gg6397228:
i jak dobrze pamietam, jest taka zaleznosc, ze wysokosc opuszczona z kata prostego C na
przeciwprostokatna wynosi ( odcinek CD)
|CD|=√|AD|*|DB|
a,b −przyprostokątne
a=|CB|
b=|CA|
a=√c* |DB|
b=√c* |AD|
17 gru 17:07
geometria: Mógłbyś to narysować?
17 gru 17:24
sushi_ gg6397228: i rozwiazac w Twoim zeszycie
17 gru 17:26