wykres, zaleznosci, liczba rozwiazan
,,,,:

Sporządź wykres funkcji
f(x)=(1−x) (
√x2+2x+1. Określ liczbę rozwiązań równania f(x)=m w zależności
od wartości m. Naszkicuj wykres funkcji y=g(m) przyporzadkowujacej liczbie m\∊ R liczbę
rozwiązań danego równania. Poproszę o wskazówki do rozwiązania

Mógłby ktoś narysować wykres?
Bo mi wyszły jakieś bzdury tzn. to ma być parabola : D.. tylko nie umiem w tym rysować
17 gru 16:10
sushi_ gg6397228:
√x2+2x+1= √(x+1)2= |x+1|
f(x)= (1−x)* |x+1| rozbijasz na dwa kawałki
druga czesc zadania to wczoraj robilem, wiec poszukaj na forum
17 gru 16:13
,,,,: nie mogę znaleźć ... pomożesz?
17 gru 16:17
sushi_ gg6397228: wczoraj pisalem o wyrazeniu, to wpisz moj nick i szukaj zadan
17 gru 16:18
17 gru 16:21
,,,,: a wykres jest dobrze? ; p
17 gru 16:26
sushi_ gg6397228:
wykres jest zrobiony, do podanego przez Nią rozwiazania
17 gru 16:30
,,,: sushi, wybacz moją głupotę, ale czy mógłbyś narysować wykres i przedstawić te rozwiązania?..
17 gru 16:44
sushi_ gg6397228:
a nie umiesz rozbic wartosci bezwzglednej na dwie czesci i dostac dwoch wzorkow ( parabolki)
17 gru 16:47
,,,: f(x)=(1−x)(x+1)=x+1−x2−x=−x2+1
f(x)=−(1−x)(x+1)=x+1−x2−x=−(−x2+1)=x2−1 no są.. chyba tak
17 gru 16:53
sushi_ gg6397228:
to teraz rysujesz parabole
dla x≥−1 y= −x2+1
dla x<−1 y= x2−1
17 gru 17:01
,,,:

to mają być parabole.. tylko nie wiem jak je tu rysować
17 gru 17:21
sushi_ gg6397228:
to teraz popatrz na rysunek i powiedz dla jakich "y" masz 1 rozwiazanie, 2 rozwiazania, 3
rozwiazania
17 gru 17:23
geometria: dla y<0 i y>1 mam 1 rozwiazanie
dla y∊<0,1> mam 2
17 gru 17:26
sushi_ gg6397228: to zrob sobie wiekszy rysunek i sie dobrze przyjrzyj
17 gru 17:26
,,,,: a tak.. dla y=0 mam 2 y∊<0,1> mam 3..
17 gru 17:29
sushi_ gg6397228: to dalej kantujesz , przyjrzyj sie dobrze dla y=0, y=1
17 gru 17:47