matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Będe bardzo wdzięczna za pomoc ;)
Karolinka:
Rozwiaż równania; 1.
cosx
1−cos
2
x
=
1
sinx
2.tgx−sinx=1−tgx sinx 3.ctgx+
sinx
1+cosx
=2 4.cosx+tgx=1+sinx 5.ctgx−cosx=
1−sinx
2sinx
6.
1−cos2x
2sinx
=
sin2x
1+cosx
16 gru 22:11