super przyklad..
okio: Czy 0,002 do potegi 3 to jest to samo co 2 razy 10 do potegi −3
16 gru 21:39
think: 0,002 = 2*10−3 to jest święta prawda
natomiast jeśli pytasz o to czy (0,002)3 = 2*10−3 , to obawiam się, że to g**** prawda.
16 gru 21:44
Eta:
0,002 = 2*10−3
(0,002)3= (2*10−3)3= 23*10−9= 8*10−9
16 gru 21:45
think:
Etunia
16 gru 21:48
okio: ok a czy w jakis sposob z 10 do potegi −2 moze wyjsc 0,02? bo obawiam sie ze moja matematyca
sie pomyliła
16 gru 21:49
think: okio jeśli masz
2*10−2 = 0,02 w inny sposób raczej nie.
16 gru 21:50
16 gru 21:51
okio: tak myslałam, ok dzieki
16 gru 21:54
think: rozpieszczasz mnie Etuncia!
16 gru 22:01