.
julia: jak to sprowadzić do wpólnego mianownika?
16 gru 20:59
Niunia85: wspólny mianownik 40
16 gru 21:00
julia: rozumiem ale skąd to 25 i 6 w liczniku?
16 gru 21:09
Niunia85: oj, nie 25 tylko10 sorki, już tłumaczę
16 gru 21:10
Niunia85: pierwszy ułamek
40:8=5
5*5=25
drugi
40:20=2
2*3=6
zakręciłam się, było dobrze 25 i 6
już jasne?
16 gru 21:12
julia: tak

dziekuje bardzo
16 gru 21:13
Niunia85: nie ma sprawy
16 gru 21:14
zxcc: sprowadzic do wpolnego mianownika 37/3 − 13/10
10 lut 19:13
darkcarmell: 370/30 − 39/30
10 lut 20:08