.
KASIA.: Rozwiąż równanie:
16 gru 20:35
Niunia85: 5(2x+2)=−x2
x2−10x+10=0
trzeba policzyć delte i pierwiastki, dasz radę dalej zrobić?
16 gru 20:43
KASIA.: a nie będzie :
x
2+10x+10
16 gru 20:49
Niunia85: a widzisz, pomyliłam się

masz rację
16 gru 20:50
Niunia85: dasz radę dalej?
powiedz mi ile wyszła Ci delta i jakie pierwiastki
16 gru 20:51
KASIA.: −300...
16 gru 20:56
Niunia85: Δ=100−40=60
16 gru 20:57
Niunia85: √Δ=2√15
16 gru 20:58
Niunia85: i teraz pierwiastki ile wyjdą?
16 gru 20:59
Gustlik: Niunia, wszystko OK, ale zapomniałaś o dziedzinie:
1) x≠0
2) 2x+2≠0
16 gru 22:54
KASIA.: kurczę no tak; D
pomyliłam się. dzięki.
17 gru 07:14