matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg
qq:
jak to zrobić
Liczby 5, 9, 2x−1 tworzą w podanej kolejności ciąg arytmetyczny.Wyznacz x.
16 gru 19:10
Mateusz:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1994.html
16 gru 19:13
Aska:
(5+2x−1):2=9 5+2x−1=18 2x+4=18 2x=14 x=7
16 gru 19:13
qq:
wielkie dzięki
16 gru 19:20