| 1−4sin10o sin70o | |
=1
| |
| 2sin10o |
| 1 | ||
cos20o−cos40o−cos80o= | ||
| 8 |
| 1−4sin10o* cos20o | cos10o | |||
L= | * | =
| ||
| 2sin10o | cos10o |
| cos10o − 2 *2*sin10o*cos100*cos20o | ||
= | =
| |
| 2sin10o*cos10o |
| cos10o −2 sin20o*cos20o | cos20o −sin40o | |||
= | = | =
| ||
| sin20o | sin20o |
| sin80o−sin40o | 2cos60o* sin20o | 1 | ||||
= | = | = 2* | = 1
| |||
| sin20o | sin20o | 2 |
| α+β | α−β | |||
sinα+ sinβ= 2cos | *sin | |||
| 2 | 2 |
| 1−4sin10o* cos20o | cos10o | |||
L= | * | =
| ||
| 2sin10o | cos10o |
| cos10o − 2 *2*sin10o*cos100*cos20o | ||
= | =
| |
| 2sin10o*cos10o |
| cos10o −2 sin20o*cos20o | cos20o −sin40o | |||
= | = | =
| ||
| sin20o | sin20o |
| sin80o−sin40o | 2cos60o* sin20o | 1 | ||||
= | = | = 2* | = 1
| |||
| sin20o | sin20o | 2 |
| α+β | α−β | |||
sinα+ sinβ= 2cos | *sin | |||
| 2 | 2 |
....... za zdublowanie postu .
| 1 | ||
co daje: cos20o − cos20o=0 ≠ | ||
| 8 |
Myślę,że chodzi o taką równość:
| 1 | ||
cos20o* cos40o*cos89o= | ||
| 8 |
| 2*2*2*sin200*cos20o*cos40o*cos80o | ||
L= | =
| |
| 8*sin20o |
| 2*2*sin40o*cos40o*cos80o | 2*sin80o*cos80o | |||
= | = | =
| ||
| 8sin20o | 8sin20o |
| sin160o | sin(180o−20o) | |||
= | = | =
| ||
| 8 sin20o | 8 sin20o |
| sin20o | 1 | |||
= | = | |||
| 8 sin20o | 8 |