prawdo..
Aga: Ze zbioru Z={1,4,5,6,8 } losujemy kolejno dwie bez zwracania. Oblicz prawdopodobieństwo
zdarzeń:
A− wylosowano liczbę nieparzystą, B− wylosowano liczbę mniejsza od 50
16 gru 18:02
magda: Ω={14,15,16,18,41,45,46,48,51,54,56,58,61,64,65,68,81,84,85,86}
moc zbioru Ω to 20
moc zbioru A wynosi 9
A={15,41,45,51,55,61,65,81,85}
B={14,15,16,18,41,45,46,48}
moc zbioru B wynosi 8
16 gru 18:07
Aga: dzięki kochana jestes
16 gru 18:10
bart: a A nie bedzie 9 tylko 8 bo 55 odpada (bez zwracania)
16 gru 18:13
Godzio:
Ω = (bez wypisywania) pierszą liczbę losujemy na 5 sposobów a drugą na 4 czyli
|Ω| = 5 * 4 = 20
16 gru 18:14
Aga: to jak to bedzie wkoncu
16 gru 18:19
bart: a A bedzie 5*2−2 bo 55 i 11 odpada
16 gru 18:19
bart: w obu przypadkach
820
16 gru 18:19
16 gru 18:20
Aga: dzieki
16 gru 18:23
Mycha: bart jestes jeszcze?:0
16 gru 18:28
bart: no
16 gru 18:29
Mycha: pomozesz mi zrobic pare zadan? PROSZE
16 gru 18:31
bart: no wrzucaj je tu, jak nie ja to ktos inny pomorze

sam mam zadania, tylko wchodze tu raz po raz, bo nie moge wytrzymac bez policzenia czegos
16 gru 18:41
Mycha: Przy danych P(A)=0,5 ; P(B')=0,4 P(A∪B)=0,8 , Oblicz P(A∩B)
16 gru 18:50
bart: P(B)=1−0,4=0,6
P(AnB)=P(A) + P(B) −P(AuB)=0,5 + 0,6 −0,8=0,3
16 gru 18:54
bart: nie pytaj dlaczego

jak nie wiesz to zajrzyj do podr
16 gru 18:55
Mycha: Mając dane P(A∪B)=0,5 i P (B') =0,5 oraz P(A∩B)=0,25 uporzadkuj rosnąco liczby P (A), P(A'),
P(B)
16 gru 19:00
bart: P(AnB)=P(A) + P(B) −P(AuB)
korzystaj z tego, sprobuj sam

oblicz P(B) i podstaw do tego wzoru wyliczysz P(A), po wyliczeniu P(A') i zrobione
16 gru 19:02
Mycha: Przy danych P(A') =13 ; P (A∪B) =56 , P (B)=0,5 oblicz P (A∩B)
16 gru 19:03
bart: wszystko tym wzorem robisz

P(A)=1−P(A)
i P(AnB)=P(A) + P(B) −P(AuB)
16 gru 19:04
Mycha: to nie dla mnie zadania jestem za ciemna do tego
16 gru 19:06
Mycha: Oblicz prawdopodobienstwo iloczynu zdarzen A i B⊂Ω, jezeli P(A')=35; P(B)=710 i P
(A∪B)=910
to tez do tego wzoru?
16 gru 19:11