matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help!!!
anonim:
Pole=63 cm
2
Oblicz długości odcinków zaznaczonych kolorem czerwonym.
16 gru 16:08
Niunia85:
trzeba obliczyć wysokość trójkąta (H)
1
Pole=
aH
2
1
63=
14H
2
63=7H H=9
16 gru 16:25