Funkcja kw
Kaja: Znalezc trojmian kwadratowy wiedzac ze go wykresu nalezy punkt A=(3,0) oraz funkcja przyjmuje
maximum 12 dla x=1.
16 gru 14:52
sushi_ gg6397228:
wykorzytaj postac kanoniczna funkcji kwadratowej oraz, ze do wykredu nalezy punkt x=3, y=0
16 gru 14:57
Kaja: a dokładniej?
mam postać kanoniczną i mam podstawić x=1 i y=12? oraz p=3 i q=0?
16 gru 15:13
sushi_ gg6397228:
wierzcholek to p=.., q=...
x=3, y=0
ze wzoru wyliczysz "a"
16 gru 15:14
Kaja: moglibyście rozwiązać mi to krok po kroku?
16 gru 16:02
Kaja: rATUNKU
16 gru 16:08