matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
witam
jutyro:
pomocy
4
Kąt α jest ostry sinα=
wtedy cosαjest równy....
7
a
2
+b
2
=c
2
4
2
+b
2
=7
2
16+b
2
=49 b
2
=33 b=
√
33
i tu nie wiem co zrobic z tym pierwiastkiem pomoze ktoś
16 gru 13:51
Niunia85:
4
skoro sinα=
7
jest wzór na jedynkę sin
2
a+cos
2
α=1
4
cos
2
α=1−(
)
2
7
16
cos
2
α=1−
49
33
cos
2
α=
49
√
33
cosα=
7
16 gru 13:57