matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy!!
kaka:
log
3
2
2
+log
3
(4,5)
2
−2log
5
√
5
16 gru 13:18
sushi_ gg6397228:
pierwsza dwa to wlasnosci dodawania o tej samej podstawie trzeci to zamien podstawe na 5
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
16 gru 13:30
Krystian :
czyli : log
3
(2
2
*(4,5
)
2) − 2*1/2= log
3
(81) − 1= 3−1=2
16 gru 13:56
sushi_ gg6397228:
3*3*3*3=81 wiec ....
16 gru 14:09