matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego zadania
jogg:
log
4
(log
3
(log
2
(x−1)))=
1
2
16 gru 12:54
sushi_ gg6397228:
dziedzina + definicja logarytmu sie kłania
https://matematykaszkolna.pl/strona/217.html
16 gru 13:00
jogg:
dzieki
16 gru 13:10
Paulina:
4 do (
1
2
) =(log
3
(log
2
(x−1) 2=(log
3
(log
2
(x−1) 3
2
=(log
2
(x−1) 9=(log
2
(x−1) 2
9
=x−1 x=513
16 gru 19:16