Funkcja
Karola: błagam,o szybką pomoc!
dana jest funkcja f określona f(x)=x2−mx+2m. Funkcja g przyporządkowuje każdej liczbie
rzeczywistej m najmniejszą wartość funkcji f w przedziale <−1,1>. Wyznacz wzór funkcji g
15 gru 22:05
Karola: jest ktoś to mi pomoże w tym?
15 gru 22:10
Karola: błaaagaamm
15 gru 22:31
Godzio:
jaka jest najmniejsza wartość funkcji f ?
15 gru 22:33
Karola: xw=m2 o to chodzi?
15 gru 22:35
Godzio:
wartość a to jest argument
15 gru 22:37
Godzio:
| | −Δ | | −(m2 − 8m) | |
yw = |
| = |
| = ... |
| | 4a | | 4 | |
15 gru 22:38
Karola: no to nie wiem
15 gru 22:38