help
Mati: Oblicz opór odbiornika zastępczego dla 3 odbiorników połączonych równolegle jeżeli R1=6 om
R2=3 om R3=2om.
HELP
15 gru 21:41
JeyAr: a wzorek masz


?
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| + |
| + |
| a dalej już sam.... |
| Rz | | 6 | | 3 | | 2 | |
15 gru 21:44
Fru: korzystasz ze wzoru na połączenie równoległe wyznaczasz z niego Rzast nie pamiętam go
poszukaj w książce
15 gru 21:44
Mati: wlasnie wzoru nie mam ... ale dzieki ze podales\las
15 gru 21:45
mila: | 1 | | R2R3+R1R3+R1R2 | |
| = |
| |
| Rz | | R1R2R3 | |
| | R1R2R3 | |
Rz= |
| |
| | R2R3+R1R3+R1R2 | |
15 gru 21:52
kupa:
21 sty 10:01