Równanie
Dżem: Rozwiąż równanie x2−1 /2 − 3x−1 /4 =2
15 gru 21:00
Dżem: Bardzo proszę o rozwiązanie
15 gru 21:13
Niunia85: x2−12−3x−14=2
x2−3x−234=0
i liczysz delte
dasz radę sobie dalej policzyć?
15 gru 21:17
15 gru 21:17
dżem: Tak JeyAr o to mi chodzilo
15 gru 21:20
Niunia85: nie jest dokładnie zaznaczone, nie ma nawiasów
15 gru 21:20
JeyAr: no to zacznij od pomnożenia obu stron równania przez 4...pozbędziesz się durnowatych ułamków...
15 gru 21:21
JeyAr: 2x2−2−3x+1=8
15 gru 21:22
Niunia85: i tak będzie delta
15 gru 21:22
JeyAr: 2x2−3x−9=0
a dalej delta etc...
15 gru 21:22
dżem: To będzie 2x
2−2−3x−1=8
15 gru 21:23
JeyAr: będzie, będzie....
15 gru 21:24
JeyAr: będzie, będzie....
15 gru 21:24
dżem: Dzięki JeyAr i Niunia 85 wyszło
15 gru 21:30
JeyAr: spoko...BRAWO

!
15 gru 21:36
Sandra :): Rozwiąż równania:
−6(x+1)=24
−7(x−2)=3x−1
4(x−1)=6(1+x)
6 lut 18:26