matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość wyrażeń
Mab:
a) 6
2/3
x 36
2/3
− 6 x (2/3)
−
1/3
: (16/3)
−
1/3
b) [8,25 − 0,5
−
0,5
x (2
−
0,5
+ 4
−
0,25
)]
−
1/2
15 gru 20:47
JeyAr:
1) 6
2/3
*(6
2
)
2/3
−6*(3/2)
1/3
:(3/16)
1/3
= =6
2/3
*6
4/3
−6*8
1/3
= 6
6/3
−6*2= 6
2
−12 = 36−12=24
16 gru 08:03