HELLPP krótka sprawa..
Owner:

Dwusieczne kątów A i B trójkąta ABC przecinają okrąg opisany na nim odpowiednio w punktach K i
L. Oblicz miary kątów czworokąta ABKL, wiedząc ,ze ∡BAC=60 i ∡ABC=40
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
czyli
ACB=180−(60+40)=80
i tu mam wielkie pytanie dlaczego nie można skorzystać z "twierdzenie o kącie wpisanym i
środkowym opartym na tym samym łuku"
przecież ASB powinno sie równać 160 ale to jest nie mozliwe .... HELP
wytłumaczcie mi dlaczego to na niebiesko jest źle...αα
15 gru 19:37
Owner: potrafi ktoś pomoc?
15 gru 19:50
Godzio:
Co wyznacza środek okręgu
opisanego dwusieczne czy symetralne

?
15 gru 19:51
Owner: dziekuje xD
15 gru 19:54