matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
olkaaa:
Wyznacz miejsca zerowe funkcji a)f(x)=3x−5
15 gru 18:48
kropka:
miejsca zerowe to wtedy gdy za f(x) podstawiasz wartość 0 czyli 0=3x−5 3x=5 x=
5
3
15 gru 18:50
olkaaa:
a jjak to podstawic?
15 gru 18:52