matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieńswo
KASIA:
x+1
ze zbioru liczb naturanych spełniających nierówność
losujemy dwie różne liczby
x−7
A i B. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A polegającego na tym, że punkt P=(A,B) należy do wykresu funkcji y= x+2.
15 gru 18:20
sushi_ gg6397228:
x+1
x−7+8
8
=
= 1+
−−> nigdzie nie widac nierownosci
x−7
x−7
x−7
15 gru 22:38