ZADANIE TEKSTOWE
KACPER: Liczby : a=1,b=cztery piąte,c=jedna cała i jedna druga,d=jedna trzecia,e=jedna cała i trzy
czwarte
uporządkuj w kolejności od najmniejszej do najwiekszej,a następnie uporzątkuj w kolejności od
najmniejszej do największej odwrotności tych liczb.POMUŻCIE
15 gru 18:05
Niunia85: a=1
b=45 (0,8)
c=32 (1,5)
d=13 (0,33)
e=74 (1,75)
od najmniejszej do największej
d, b, a, c, e
odwrotności
a=1
b=54 (1,25)
c=23 (0,66)
d=3
e=47 (0,57)
od najmniejszej do największej
e, c, a, b, d
15 gru 23:49