matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w zboirze liczb zespolonych rozwiązać i przedstawić na plaszczyźnie zespolonej
Edzia:
Witam. Ja mam z kolei takie zadanie:
i−1
a) z
5
= z
3
− 8i *z
2
+i +3=15*
1+2i
1−i
b) z
5
+4z
3
+ 8i*z
2
+ 23i+3= 15*
2+i
bardzo proszę o pomoc
pozdrawiam
15 gru 17:33