równania i nierówności
marzena: Bardzo proszę o sprawdzenie czy dobrze policzyłam
b)1+2x
2+(x+5)
2−2(x+7)(x−7)=(x−6)
2
x=−4
| | (2x−1)2 | | (x+3)(x−3) | |
d) |
| − |
| <0,3x2+7,9
|
| | 5 | | 2 | |
tu mi wyszło że Δ=−438 czyli Δ<0 czyli nierówność nie ma rozwiązań
15 gru 17:32
Kejti: w d) nie do końca można tak zrobić.. powinnaś narysować sobie przybliżony wykres i podpisać
gdzie będą wartości ujemne a gdzie dodatnie.. bo może się okazać, że x∊lR, zaznaczam, że nie
powiedziałam, że tak będzie. po prostu raczej nie powinno się tego tak zostawiać..
15 gru 17:35
marzena: Dzięki

Tylko wiesz ja matematykę miałam ładnych parę lat temu i bazuje na tym co pamiętam

więc jakbyś mogła mi pomóc to będę wdzięczna
15 gru 17:44
marzena: Czy mógłby ktoś tu zajrzeć i mi doradzić
15 gru 19:01
sushi_ gg6397228:
z jakiej postaci liczylas delte
15 gru 22:36